Pokazywanie postów oznaczonych etykietą Recenzja. Pokaż wszystkie posty
Pokazywanie postów oznaczonych etykietą Recenzja. Pokaż wszystkie posty
DR MARTIN SCHWARZ EXPERT 38% - profesjonalne wybielanie zębów w domu | Recenzja + poradnik
DR MARTIN SCHWARZ EXPERT 38% - profesjonalne wybielanie zębów w domu | Recenzja + poradnik
16.6.19

DR MARTIN SCHWARZ EXPERT 38% - profesjonalne wybielanie zębów w domu | Recenzja + poradnik

Moje zęby to zdecydowanie rzecz, którą chciałabym poprawić, bo daleko im do hollywoodzkiego uśmiechu. Przez wiele lat były też moim największym kompleksem, choć nie będę ukrywać, że w ostatnim czasie mi przeszło. Nie dlatego że je zaakceptowałam, a dlatego że zaczęłam dbać o ich biel i ładny wygląd. Na początku pomagały mi paski wybielające, jednak te które naprawdę działają nie są dozwolone w EU. Na Allegro roi się aktualnie od tylu podrób z Chin, że szkoda na nie pieniędzy i zdrowia, bo nigdy nie wiadomo, co tak naprawdę w nich znajdziemy. Później dużym krokiem było przejście na szczoteczkę soniczną. Zmiana była spora, ale nadal nie był to efekt śnieżnobiałych zębów. Teraz kolejnym krokiem w mojej walce o idealnie białe zęby było stosowanie żelu wybielającego Expert 38% Dr. Martin Schwarz, który jest profesjonalnym produktem do wybielania zębów w domu. Dzisiaj opowiem Wam o efektach kuracji i samym produkcie. Zamieszczam również poradnik dla osób, które są zainteresowane stosowaniem żelu Expert 38% i wybielaniem zębów w domu.

DR MARTIN SCHWARZ EXPERT 38% - profesjonalne wybielanie zębów w domu | Recenzja + poradnik

• Hity MOKOSH • krem malina i balsam brązujący | Naturalna pielęgnacja
• Hity MOKOSH • krem malina i balsam brązujący | Naturalna pielęgnacja
10.6.19

• Hity MOKOSH • krem malina i balsam brązujący | Naturalna pielęgnacja

Choć w mojej pielęgnacji można znaleźć różne produkty, to dalej moje serce bije mocniej do dobrych składów pełnych naturalnych składników aktywnych. Kiedyś to właśnie na nich opierała się cała moja pielęgnacja, lubiłam również sama tworzyć kosmetyki. Teraz bardziej skłaniam się ku efektom niż samemu składowi, a najlepszym tego połączeniem jest znalezienie naturalnych kosmetyków, które działają idealnie na moją skórę. W ostatnim czasie udało mi się to dzięki firmie Mokosh i dzisiaj przedstawię Wam dwa hity marki - balsam brązujący i krem malina.

Mokosh krem malina, balsam brązujący, serum figa | Naturalne opalanie

• Nowości LOVELY • błyszczyk H2O, puder COOKING TIME, korektor NO MORE DARK CIRCLES
• Nowości LOVELY • błyszczyk H2O, puder COOKING TIME, korektor NO MORE DARK CIRCLES
4.6.19

• Nowości LOVELY • błyszczyk H2O, puder COOKING TIME, korektor NO MORE DARK CIRCLES

Na promocji w Rossmannie na kolorówkę skusiłam się na kilka nowości Lovely. Postawiłam na produkty, które zbierały dobre opinie i był to dobry wybór, bo ja również jestem z nich bardzo zadowolona. Zapraszam na recenzję błyszczyka H2O, pudru Cooking Time i korektora No More Dark Circles Lovely. Standardowo znajdziecie tutaj również ich swatche :)

• Nowości LOVELY • błyszczyk H2O, puder COOKING TIME, korektor NO MORE DARK CIRCLES

FENTY BEAUTY INVISIMATTE BLOTTING POWDER | Puder matujący, który ciężko zrozumieć...
FENTY BEAUTY INVISIMATTE BLOTTING POWDER | Puder matujący, który ciężko zrozumieć...
25.5.19

FENTY BEAUTY INVISIMATTE BLOTTING POWDER | Puder matujący, który ciężko zrozumieć...

Produkty Fenty Beauty by Rihanna weszły na polski rynek szturmem i od początku było o nich głośno. W oko wpadły mi błyszczyki, które zbierają świetne opinie, ale do tej pory nie skusiłam się na żaden z nich. Dostałam za to puder matujący Fenty Beauty Invisimatte Blotting Powder, po którym spodziewałam się wiele i który trzeba przyznać mocno mnie zaskoczył, niestety nie do końca pozytywnie ;) O co chodzi? Tego dowiecie się w dzisiejszej recenzji ;)

FENTY BEAUTY IVISIMATTE BLOTTING POWDER UNIVERSAL | Puder matujący, który ciężko zrozumieć...

Odżywka Love Beauty & Planet Muru Muru i Róża | Perfumy do włosów!
Odżywka Love Beauty & Planet Muru Muru i Róża | Perfumy do włosów!
20.5.19

Odżywka Love Beauty & Planet Muru Muru i Róża | Perfumy do włosów!

Marka Love Beauty & Planet miała niedawno swoją premierę w Polsce. Produkty cechują piękne zapachy i ozdobne opakowania wykonane z tworzyw z recyklingu. Po dłuższym namyśle, co wybrać jako pierwsze do wypróbowania, skusiłam się na odżywkę Love Beauty and Planet muru muru i róża. Jest ze mną już prawie dwa miesiące, więc dziś zapraszam na jej recenzję :)

Odżywka Love Beauty and Planet opinie Muru Muru i Róża | Perfumy do włosów!

GLAMGLOW SUPERMUD CLEARING TREATMENT - maseczka intensywnie oczyszczająca!
GLAMGLOW SUPERMUD CLEARING TREATMENT - maseczka intensywnie oczyszczająca!
15.5.19

GLAMGLOW SUPERMUD CLEARING TREATMENT - maseczka intensywnie oczyszczająca!

Maski GlamGlow wpadły mi w oko, gdy zobaczyłam je pierwszy raz kilka lat temu na YT. Zaciekawiły mnie ze względu na swoją cenę i obietnice producenta. W końcu maseczki do twarzy w takiej cenie powinny mieć świetną jakość, a efekty ich działania powinny być zauważalne zaraz po użyciu. Nie chciałam jednak od razu wydawać 230zł na maseczkę, dlatego zdecydowałam się na świetną opcję do poznania i przetestowania produktu - wersję podróżną o pojemności 15ml. O dziwo taka pojemność starczyła na sporo użyć, dlatego dzisiaj przychodzę do Was z recenzją maski GlamGlow SuperMud. Mam nadzieję, że zaspokoję tym ciekawość wszystkich osób, które chciałyby ją wypróbować, ale nie wiedzą, czy jest warta zakupu :) Warto też wiedzieć u kogo się sprawdzi, bo to zdecydowanie nie produkty dla każdego ;)

GLAMGLOW SUPERMUD CLEARING TREATMENT - maseczka oczyszczająca GlamGlow

GOJI HAIR FOOD GARNIER FRUCTIS
GOJI HAIR FOOD GARNIER FRUCTIS
26.4.19

GOJI HAIR FOOD GARNIER FRUCTIS

Niedawno mogliście poczytać o nowości Garnier Hair Food, jaką jest bardzo fajna maska Aloe Hair Food. Tym razem czas na maskę, która na rynku jest znacznie dłużej, jednak mam wrażenie, że jest często pomijana przez kupujących, a dla niektórych to właśnie ona jest prawdziwą perełką serii Hair Food. Mowa o masce Goji Hair Food Garnier Fructis.

GARNIER GOJI HAIR FOOD opinie - kolejna świetna maska z serii Hair Food!

The Body Shop maska różana British Rose Fresh Plumping Mask ♥
The Body Shop maska różana British Rose Fresh Plumping Mask ♥
20.4.19

The Body Shop maska różana British Rose Fresh Plumping Mask ♥

Jakiś czas temu mogliście przeczytać na blogu recenzję świetnej maski bananowej do włosów The Body Shop Banana, dzisiaj czas na równie fajny produkt tej firmy! Jest nim maska różana The Body Shop British Rose Fresh Plumping Mask, która zachwyca nie tylko działaniem, ale i wyglądem. W jej konsystencji znajdziemy bowiem mnóstwo płatków róż! ♥

The Body Shop maska różana British Rose Fresh Plumping Mask

ALOE HAIR FOOD GARNIER FRUCTIS - kolejna świetna maska z serii Hair Food!
ALOE HAIR FOOD GARNIER FRUCTIS - kolejna świetna maska z serii Hair Food!
14.4.19

ALOE HAIR FOOD GARNIER FRUCTIS - kolejna świetna maska z serii Hair Food!

Seria Garnier Hair Food powiększyła się o kolejną maskę do włosów. Tym razem wybór należał do klientów z aż 8 państw, którzy kilka miesięcy temu mogli głosować na to, jaki wariant wejdzie do sprzedaży (do wyboru były jeszcze soja, kokos i winogrona). Wygrał aloes, jednak zanim wszedł do sprzedaży, minęło sporo czasu. Czekałam na niego z niecierpliwością, bo jestem fanką tych masek, a w szczególności maski Papaya Hair Food, której recenzja pojawiła się prawie rok temu na blogu. W końcu udało mi się dorwać go w marcu w Super-Pharm, a od niedawna jest również dostępny w Rossmannie. Pewnie wiele z Was zastanawia się, czy warto skusić się na wersję aloesową, dlatego dzisiaj zapraszam na recenzję Aloe Hair Food Garnier Fructis.

GARNIER ALOE HAIR FOOD - kolejna świetna maska z serii Hair Food! Opinie, blog

MASKI GARNIER FRUCTIS HAIR FOOD

Garnier Fructis Hair Food to seria drogeryjnych masek do włosów, które zawierają aż 98% składników pochodzenia naturalnego i są w pełni wegańskie. Firma Garnier wyszła na przeciw fankom naturalnej pielęgnacji i stworzyła produkty bez silikonów, parafiny, parabenów i sztucznych barwników, których działanie oparte jest w głównej mierze na ekstraktach roślinnych i naturalnych olejach.

Dostępne wersje:
  • Banana Hair Food - odżywcza maska do włosów bardzo suchych,
  • Papaya Hair Food - regenerująca maska do włosów zniszczonych,
  • Macadamia Hair Food - wygładzająca maska do włosów niesfornych,
  • Goji Hair Food - nadająca blask maska do włosów farbowanych,
  • Aloe Hair Food - nawilżająca maska do włosów suchych i normalnych.

ALOE HAIR FOOD GARNIER FRUCTIS maska do włosów suchych opinie, blog

ALOE HAIR FOOD GARNIER FRUCTIS

Aloe Hair Food Garnier Fructis to maska z aloesem przeznaczona do włosów suchych i normalnych. W jej składzie znajdziemy m.in. aloes, olej sojowy, olej słonecznikowy, olej kokosowy i ekstrakt z winogron.

Można ją używać na 3 sposoby:
  • jako odżywkę - wmasować i spłukać,
  • jako maskę - nanieść na 3 minuty i spłukać,
  • jako pielęgnację bez spłukiwania - niewielką ilość wmasować w suche lub wilgotne włosy.

Cena: 25zł
Pojemność: 390ml
Należy ją zużyć w ciągu 12 miesięcy od otwarcia

ALOE HAIR FOOD GARNIER skład

Właściwości Aloe Hair Food Garnier Fructis

Maska Aloe Hair Food tak jak reszta masek znajduje się w odkręcanym słoiczku, z którego bardzo wygodnie mi się korzysta. Konsystencją różni się od innych masek z serii, które miałam okazję poznać, bo jest gęstsza i bardziej zbita, a pozostałe maski przypominają trochę budyń. Gęstsza konsystencja przekłada się na trochę większą wydajność. Zapach ma bardzo ładny, ale należy do tych lżejszych, niewyczuwalnych na włosach. Ogólnie Aloe Hair Food mocno kojarzy mi się z serią Aloe Hydra Bomb Garnier Fructis, którą opisywałam już na blogu i z której szczególnie polecam krem bez spłukiwania. Mam wrażenie, że ta maska to świetnie dopełnienie tej serii.

ALOE HAIR FOOD opinie, działanie, skład

Działanie Aloe Hair Food Garnier Fructis

Aloe Hair Food Garnier można stosować na 3 sposoby, jako odżywkę, maskę lub bez spłukiwania, ale u mnie seria Hair Food sprawdza się najlepiej w jednym wariancie - jako typowa maska do włosów. Ważny jest też czas trzymania jej na włosach - minimum 10 minut, a najlepiej jak najdłużej. To produkty bez silikonów, które nie oblepiają włosa, a składniki naturalne potrzebują czasu na działanie. Po takim seansie z maską Aloe Hair Food włosy wyglądają naprawdę ładnie! Są nawilżone (choć nie obraziłabym się gdyby nawilżała je jeszcze mocniej), gładsze, miękkie i łatwo się rozczesują. Z każdym kolejnym użyciem widać, że są w lepszym stanie. Aktualnie mam na nią fazę i stosuję ją co każde mycie. Nawet przy takiej częstotliwości nie obciąża moich długich włosów. Pochwalić mogę również łatwą aplikację i bardzo szybkie spłukiwanie z włosów. Ogólnie korzysta się z niej bardzo przyjemnie i bezproblemowo.

Znacie nową maskę Aloe Hair Food Garnier Fructis? Lubicie maski Hair Food? :)

DOBRE MASKI GARNIER FRUCTIS:
GOJI HAIR FOOD GARNIER FRUCTIS
GARNIER PAPAYA HAIR FOOD
MASKA DO WŁOSÓW GARNIER FRUCTIS OLEO REPAIR 3
NOWA WERSJA MASKI DO WŁOSÓW GARNIER DENSIFY

Pozdrawiam :)
Blog kosmetyczny, blog urodowy, lifestyle. Recenzje i opinie.

ZAPRASZAM NA:
INSTAGRAM | FACEBOOK
Foreo Luna Mini 2 - opinia po ponad pół roku używania
Foreo Luna Mini 2 - opinia po ponad pół roku używania
11.4.19

Foreo Luna Mini 2 - opinia po ponad pół roku używania

Szczoteczka soniczna Foreo Luna Mini 2 jest ze mną już od 8 miesięcy. Jestem w szoku, jak czas szybko leci, bo pamiętam, że jeszcze niedawno pokazywałam ją na blogu i cieszyłam się, że w końcu ją mam. Obiecywałam wtedy, że po dłuższym czasie użytkowania podzielę się z Wami moją opinią na jej temat, informacją czy cały czas regularnie jej używam i czy uważam, że jest warta zakupu. Planowałam zrobić to po 6 miesiącach, bo według mnie to dobry czas na zrobienie podsumowań o gadżetach urodowych. Nie oszukujmy się, po miesiącu - dwóch nadal panuje huraoptymizm, a kto wie czy za kolejny miesiąc się nie znudzi? Czas jednak szybko mija i zanim się obejrzałam minęło już 8 miesięcy. Wspominałam o niej już trochę w ulubieńcach sierpnia, teraz czas na dokładną recenzję Foreo Luna Mini 2. Zaczniemy standardowo od opisu produktu, a później opiszę szczegółowo każdy istotną informację na jej temat i podpowiem jak kupić ją taniej niż w cenie regularnej :)

Foreo Luna Mini 2 - opinia po ponad pół roku używania, jakość, wymiary, mycie, ładowanie
Kosmetyki Hello Body - Coco Clear, Coco Fresh i Coco Dream
Kosmetyki Hello Body - Coco Clear, Coco Fresh i Coco Dream
21.3.19

Kosmetyki Hello Body - Coco Clear, Coco Fresh i Coco Dream

Na początku roku trafił do mnie zestaw kosmetyków Hello Body. Kosmetyki zaciekawiły mnie tak bardzo, że od razu zrobiłam zdjęcia i zabrałam się za ich używanie. Nie będę ukrywać, że to właśnie Hello Body w tym roku dominuje w mojej pielęgnacji. Na blogu pojawiła się już recenzja świetnej maseczki Coco Wow Hello Body, teraz czas na kolejne produkty do pielęgnacji twarzy, które ostatnio zużyłam. Są nimi maseczka Coco Clear, pianka Coco Fresh i serum Coco Dream.

Hello Body Coco Clear detox mask opinie, blog

Skarpetki złuszczające Dr Pomoc - jest moc!
Skarpetki złuszczające Dr Pomoc - jest moc!
19.3.19

Skarpetki złuszczające Dr Pomoc - jest moc!

Dzisiejszy wpis to jeden z tych, których nie planowałam publikować. Uznałam jednak, że warto podzielić się z Wam moją opinią o tym produkcie. Skarpetki złuszczające Dr Pomoc chwyciłam podczas zakupów w Biedronce, bo chciałam poprawić wygląd stóp przed wyjazdem. Wzięłam pierwsze lepsze, w sumie jedyne, jakie aktualnie były w sklepie i nie będę ukrywać, że nie spodziewałam się po nich zbyt wiele. Po kilku dniach od aplikacji zmieniłam o nich zdanie. One naprawdę moją moc!

Skarpetki złuszczające Dr Pomoc Biedronka opinie

Wibo Photogenic Stick Vanilla - podkład w sztyfcie z Rossmanna
Wibo Photogenic Stick Vanilla - podkład w sztyfcie z Rossmanna
16.3.19

Wibo Photogenic Stick Vanilla - podkład w sztyfcie z Rossmanna

Czas na kolejny produkt Wibo, który trochę poleżał zanim zaczęłam go używać. Kilka dni temu mogliście przeczytać co sądzę o bazie Wibo Unicorn Tears, dzisiaj pora na podkład w sztyfcie Wibo Photogenic Stick w odcieniu Vanilla. Standardowo pojawi się opis producenta, moja opinia, swatche i kilka rad, jak go stosować, aby wyglądał dobrze na skórze :)

Wibo Photogenic Stick Vanilla - podkład w sztyfcie z Rossmanna

Wibo Unicorn Tears - błyszczące serum i baza pod makijaż
Wibo Unicorn Tears - błyszczące serum i baza pod makijaż
12.3.19

Wibo Unicorn Tears - błyszczące serum i baza pod makijaż

Dzisiaj przychodzę do Was z recenzją produktu, który zrobił niemałą sensację zaraz po premierze. Jest nim Wibo Unicorn Tears, czyli baza pod makijaż i odżywcze serum w jednym. Długo przechodziłam obok niego obojętnie, dopiero na ostatniej promocji -55% na kolorówkę zdecydowałam się na zakup tego specyficznego produktu ;)

Wibo Unicorn Tears Face and Lip Primer

Przegląd nowości z Rossmanna - Alterra i Isana
Przegląd nowości z Rossmanna - Alterra i Isana
9.3.19

Przegląd nowości z Rossmanna - Alterra i Isana

Przegląd nowości z Rossmanna - Alterra i Isana Egg White

Alterra i Isana to marki własne Rossmanna oferujące duży wybór produktów pielęgnacyjnych w przyjemnych cenach. Ostatnio miałam okazję poznać kilka ich nowości i produkty, które są w stałej ofercie od dłuższego czasu. Z nowości skusiłam się na szampon z węglem i peeling kawowy Alterra oraz peeling Isana Egg White. Na promocji 2+2 kupiłam również 2 żele pod prysznic Alterra, które od dłuższego czasu dostępne są w Rossmannie. Większość z tych produktów już zużyłam, reszta niedługo dobije dna, więc najwyższa pora podzielić się z Wami moją opinią na ich temat. Znajdziecie tu również składy z małym ułatwieniem dla osób, które przytłacza duża ilość obcojęzycznych nazw. Mam nadzieję, że się przyda :)

Przegląd kosmetyków Rituals - Ritual of Ayurveda i Ritual of Karma
Przegląd kosmetyków Rituals - Ritual of Ayurveda i Ritual of Karma
26.2.19

Przegląd kosmetyków Rituals - Ritual of Ayurveda i Ritual of Karma

W zeszłym roku grudzień umilał mi kalendarz adwentowy Rituals, który zawierał produkty o sporej pojemności w porównaniu do innych tego typu kalendarzy adwentowych. Część z tych produktów jest również w sprzedaży właśnie w takich pojemnościach, dlatego postanowiłam, że zrobię wpisy na ich temat. Myślę, że w sumie pojawią się 2-3 zbiorcze recenzje, a dzisiaj zaczniemy od dwóch serii Rituals - Ritual Of Ayurveda i Ritual of Karma.

Kosmetyki Rituals opinie - Ritual of Ayurveda i Ritual of Karma

Nowa pomada Wibo Light Blonde + porównanie z pomadą Wibo Blonde!
Nowa pomada Wibo Light Blonde + porównanie z pomadą Wibo Blonde!
23.2.19

Nowa pomada Wibo Light Blonde + porównanie z pomadą Wibo Blonde!

W Rossmannie pojawiła się nowa wersja pomady do brwi Wibo! To kolejna wersja dla blondynek, a dokładniej dla dziewczyn w jaśniejszych odcieniach blondu. Jak wiecie od dawna używam pomadę Wibo Blonde. Pomimo tego, że bardzo ją lubię, to na co dzień nie pogardziłabym trochę jaśniejszym odcieniem, dlatego zaraz po premierze wybrałam się po pomadę Wibo Light Blonde. Niestety w Rossmannie nie ma testerów, w internecie też brak zdjęć, dlatego spieszę z pomocą i pokazuję, jak prezentuje się jej kolor. Będziecie też mogły zobaczyć na swatchach porównanie wersji Blonde i Light Blonde :)

Pomada Wibo Light Blonde - jeszcze lepsza pomada dla blondynek z Rossmanna

Coco Wow Hello Body - maseczka z różową glinką i ekstraktem z magnolii
Coco Wow Hello Body - maseczka z różową glinką i ekstraktem z magnolii
18.2.19

Coco Wow Hello Body - maseczka z różową glinką i ekstraktem z magnolii

Jakiś czas temu pokazywałam kosmetyki Hello Body, które do mnie dotarły. Wiem, że byłyście ciekawe, jak się spisują, bo mało o nich informacji na blogach. Z tego powodu co jakiś czas będzie pojawiać się zbiorcza recenzja kilku z nich, bo mam ich sporą gromadkę. Zaczynam od Coco Wow Hello Body, czyli matującej maseczki z różową glinką i ekstraktem z magnolii

Hello Body Coco Wow opinie - różowa maseczka z ekstraktem z magnolii

Bielenda ANX Total Repair - serum do rąk odżywcze i anti-age
Bielenda ANX Total Repair - serum do rąk odżywcze i anti-age
16.2.19

Bielenda ANX Total Repair - serum do rąk odżywcze i anti-age

Bielenda wypuszcza tyle nowości, że czasami ciężko za nimi nadążyć ;) Tym razem miałam okazję poznać ich nowe produkty do pielęgnacji dłoni, czyli sera Bielenda ANX do rąk i paznokci. Do wyboru są 2 warianty - serum Bielenda ANX z witaminą C i glikolem oraz serum Bielenda ANX z olejkiem różanym i Q10. Oba towarzyszą mi w codziennej pielęgnacji od ponad miesiąca, więc czas podzielić się z Wami moją opinią na ich temat :)

Bielenda ANX Total Repair - serum do rąk Anti-age Glicol i Vit C opinie

Annabelle Minerals Stay Pure - naturalny olejek wielofunkcyjny do demakijażu i pielęgnacji
Annabelle Minerals Stay Pure - naturalny olejek wielofunkcyjny do demakijażu i pielęgnacji
10.2.19

Annabelle Minerals Stay Pure - naturalny olejek wielofunkcyjny do demakijażu i pielęgnacji

Miałam przygotować ulubieńców stycznia, ale ostatecznie uznałam, że rezygnuję z tej serii. Nie pojawią się również ulubieńcy roku, bo najzwyczajniej brakuje mi czasu. Wychodzę również z założenia, że blogowanie ma sprawiać mi radość, a do stworzenia wpisów o ulubieńcach zmuszam się od kilku dni i naprawdę mi się nie chce. Może co jakiś czas pojawi się zbiorczy post z ulubieńcami, ale na pewno nie będzie to cyklicznie co miesiąc. Zdecydowanie wolę pisać o tym, na co mam akurat ochotę, a takim produktem w tym momencie jest olejek wielofunkcyjny Annabelle Minerals Stay Pure. Olejek ma wiele zastosowań i można używać go na wiele sposobów, więc może przypaść do gustu wielu osobom, szczególnie fanom naturalnej pielęgnacji.

Annabelle Minerals Stay Pure - naturalny olejek wielofunkcyjny do demakijażu i pielęgnacji