Pokazywanie postów oznaczonych etykietą Recenzja. Pokaż wszystkie posty
Pokazywanie postów oznaczonych etykietą Recenzja. Pokaż wszystkie posty
ALOE HAIR FOOD GARNIER FRUCTIS - kolejna świetna maska z serii Hair Food!
ALOE HAIR FOOD GARNIER FRUCTIS - kolejna świetna maska z serii Hair Food!
14.4.19

ALOE HAIR FOOD GARNIER FRUCTIS - kolejna świetna maska z serii Hair Food!

Seria Garnier Hair Food powiększyła się o kolejną maskę do włosów. Tym razem wybór należał do klientów z aż 8 państw, którzy kilka miesięcy temu mogli głosować na to, jaki wariant wejdzie do sprzedaży (do wyboru były jeszcze soja, kokos i winogrona). Wygrał aloes, jednak zanim wszedł do sprzedaży, minęło sporo czasu. Czekałam na niego z niecierpliwością, bo jestem fanką tych masek, a w szczególności maski Papaya Hair Food, której recenzja pojawiła się prawie rok temu na blogu. W końcu udało mi się dorwać go w marcu w Super-Pharm, a od niedawna jest również dostępny w Rossmannie. Pewnie wiele z Was zastanawia się, czy warto skusić się na wersję aloesową, dlatego dzisiaj zapraszam na recenzję Aloe Hair Food Garnier Fructis.

GARNIER ALOE HAIR FOOD - kolejna świetna maska z serii Hair Food! Opinie, blog

MASKI GARNIER FRUCTIS HAIR FOOD

Garnier Fructis Hair Food to seria drogeryjnych masek do włosów, które zawierają aż 98% składników pochodzenia naturalnego i są w pełni wegańskie. Firma Garnier wyszła na przeciw fankom naturalnej pielęgnacji i stworzyła produkty bez silikonów, parafiny, parabenów i sztucznych barwników, których działanie oparte jest w głównej mierze na ekstraktach roślinnych i naturalnych olejach.

Dostępne wersje:
  • Banana Hair Food - odżywcza maska do włosów bardzo suchych,
  • Papaya Hair Food - regenerująca maska do włosów zniszczonych,
  • Macadamia Hair Food - wygładzająca maska do włosów niesfornych,
  • Goji Hair Food - nadająca blask maska do włosów farbowanych,
  • Aloe Hair Food - nawilżająca maska do włosów suchych i normalnych.

ALOE HAIR FOOD GARNIER FRUCTIS maska do włosów suchych opinie, blog

ALOE HAIR FOOD GARNIER FRUCTIS

Aloe Hair Food Garnier Fructis to maska z aloesem przeznaczona do włosów suchych i normalnych. W jej składzie znajdziemy m.in. aloes, olej sojowy, olej słonecznikowy, olej kokosowy i ekstrakt z winogron.

Można ją używać na 3 sposoby:
  • jako odżywkę - wmasować i spłukać,
  • jako maskę - nanieść na 3 minuty i spłukać,
  • jako pielęgnację bez spłukiwania - niewielką ilość wmasować w suche lub wilgotne włosy.

Cena: 25zł
Pojemność: 390ml
Należy ją zużyć w ciągu 12 miesięcy od otwarcia

ALOE HAIR FOOD GARNIER skład

Właściwości Aloe Hair Food Garnier Fructis

Maska Aloe Hair Food tak jak reszta masek znajduje się w odkręcanym słoiczku, z którego bardzo wygodnie mi się korzysta. Konsystencją różni się od innych masek z serii, które miałam okazję poznać, bo jest gęstsza i bardziej zbita, a pozostałe maski przypominają trochę budyń. Gęstsza konsystencja przekłada się na trochę większą wydajność. Zapach ma bardzo ładny, ale należy do tych lżejszych, niewyczuwalnych na włosach. Ogólnie Aloe Hair Food mocno kojarzy mi się z serią Aloe Hydra Bomb Garnier Fructis, którą opisywałam już na blogu i z której szczególnie polecam krem bez spłukiwania. Mam wrażenie, że ta maska to świetnie dopełnienie tej serii.

ALOE HAIR FOOD opinie, działanie, skład

Działanie Aloe Hair Food Garnier Fructis

Aloe Hair Food Garnier można stosować na 3 sposoby, jako odżywkę, maskę lub bez spłukiwania, ale u mnie seria Hair Food sprawdza się najlepiej w jednym wariancie - jako typowa maska do włosów. Ważny jest też czas trzymania jej na włosach - minimum 10 minut, a najlepiej jak najdłużej. To produkty bez silikonów, które nie oblepiają włosa, a składniki naturalne potrzebują czasu na działanie. Po takim seansie z maską Aloe Hair Food włosy wyglądają naprawdę ładnie! Są nawilżone (choć nie obraziłabym się gdyby nawilżała je jeszcze mocniej), gładsze, miękkie i łatwo się rozczesują. Z każdym kolejnym użyciem widać, że są w lepszym stanie. Aktualnie mam na nią fazę i stosuję ją co każde mycie. Nawet przy takiej częstotliwości nie obciąża moich długich włosów. Pochwalić mogę również łatwą aplikację i bardzo szybkie spłukiwanie z włosów. Ogólnie korzysta się z niej bardzo przyjemnie i bezproblemowo.

Znacie nową maskę Aloe Hair Food Garnier Fructis? Lubicie maski Hair Food? :)

DOBRE MASKI GARNIER FRUCTIS:
GARNIER PAPAYA HAIR FOOD
MASKA DO WŁOSÓW GARNIER FRUCTIS OLEO REPAIR 3
NOWA WERSJA MASKI DO WŁOSÓW GARNIER DENSIFY

Pozdrawiam :)
Blog kosmetyczny, blog urodowy, lifestyle. Recenzje i opinie.

ZAPRASZAM NA:
INSTAGRAM | FACEBOOK
Foreo Luna Mini 2 - opinia po ponad pół roku używania
Foreo Luna Mini 2 - opinia po ponad pół roku używania
11.4.19

Foreo Luna Mini 2 - opinia po ponad pół roku używania

Szczoteczka soniczna Foreo Luna Mini 2 jest ze mną już od 8 miesięcy. Jestem w szoku, jak czas szybko leci, bo pamiętam, że jeszcze niedawno pokazywałam ją na blogu i cieszyłam się, że w końcu ją mam. Obiecywałam wtedy, że po dłuższym czasie użytkowania podzielę się z Wami moją opinią na jej temat, informacją czy cały czas regularnie jej używam i czy uważam, że jest warta zakupu. Planowałam zrobić to po 6 miesiącach, bo według mnie to dobry czas na zrobienie podsumowań o gadżetach urodowych. Nie oszukujmy się, po miesiącu - dwóch nadal panuje huraoptymizm, a kto wie czy za kolejny miesiąc się nie znudzi? Czas jednak szybko mija i zanim się obejrzałam minęło już 8 miesięcy. Wspominałam o niej już trochę w ulubieńcach sierpnia, teraz czas na dokładną recenzję Foreo Luna Mini 2. Zaczniemy standardowo od opisu produktu, a później opiszę szczegółowo każdy istotną informację na jej temat i podpowiem jak kupić ją taniej niż w cenie regularnej :)

Foreo Luna Mini 2 - opinia po ponad pół roku używania, jakość, wymiary, mycie, ładowanie
Kosmetyki Hello Body - Coco Clear, Coco Fresh i Coco Dream
Kosmetyki Hello Body - Coco Clear, Coco Fresh i Coco Dream
21.3.19

Kosmetyki Hello Body - Coco Clear, Coco Fresh i Coco Dream

Na początku roku trafił do mnie zestaw kosmetyków Hello Body. Kosmetyki zaciekawiły mnie tak bardzo, że od razu zrobiłam zdjęcia i zabrałam się za ich używanie. Nie będę ukrywać, że to właśnie Hello Body w tym roku dominuje w mojej pielęgnacji. Na blogu pojawiła się już recenzja świetnej maseczki Coco Wow Hello Body, teraz czas na kolejne produkty do pielęgnacji twarzy, które ostatnio zużyłam. Są nimi maseczka Coco Clear, pianka Coco Fresh i serum Coco Dream.

Hello Body Coco Clear detox mask opinie, blog

Skarpetki złuszczające Dr Pomoc - jest moc!
Skarpetki złuszczające Dr Pomoc - jest moc!
19.3.19

Skarpetki złuszczające Dr Pomoc - jest moc!

Dzisiejszy wpis to jeden z tych, których nie planowałam publikować. Uznałam jednak, że warto podzielić się z Wam moją opinią o tym produkcie. Skarpetki złuszczające Dr Pomoc chwyciłam podczas zakupów w Biedronce, bo chciałam poprawić wygląd stóp przed wyjazdem. Wzięłam pierwsze lepsze, w sumie jedyne, jakie aktualnie były w sklepie i nie będę ukrywać, że nie spodziewałam się po nich zbyt wiele. Po kilku dniach od aplikacji zmieniłam o nich zdanie. One naprawdę moją moc!

Skarpetki złuszczające Dr Pomoc Biedronka opinie

Wibo Photogenic Stick Vanilla - podkład w sztyfcie z Rossmanna
Wibo Photogenic Stick Vanilla - podkład w sztyfcie z Rossmanna
16.3.19

Wibo Photogenic Stick Vanilla - podkład w sztyfcie z Rossmanna

Czas na kolejny produkt Wibo, który trochę poleżał zanim zaczęłam go używać. Kilka dni temu mogliście przeczytać co sądzę o bazie Wibo Unicorn Tears, dzisiaj pora na podkład w sztyfcie Wibo Photogenic Stick w odcieniu Vanilla. Standardowo pojawi się opis producenta, moja opinia, swatche i kilka rad, jak go stosować, aby wyglądał dobrze na skórze :)

Wibo Photogenic Stick Vanilla - podkład w sztyfcie z Rossmanna

Wibo Unicorn Tears - błyszczące serum i baza pod makijaż
Wibo Unicorn Tears - błyszczące serum i baza pod makijaż
12.3.19

Wibo Unicorn Tears - błyszczące serum i baza pod makijaż

Dzisiaj przychodzę do Was z recenzją produktu, który zrobił niemałą sensację zaraz po premierze. Jest nim Wibo Unicorn Tears, czyli baza pod makijaż i odżywcze serum w jednym. Długo przechodziłam obok niego obojętnie, dopiero na ostatniej promocji -55% na kolorówkę zdecydowałam się na zakup tego specyficznego produktu ;)

Wibo Unicorn Tears Face and Lip Primer

Przegląd nowości z Rossmanna - Alterra i Isana
Przegląd nowości z Rossmanna - Alterra i Isana
9.3.19

Przegląd nowości z Rossmanna - Alterra i Isana

Przegląd nowości z Rossmanna - Alterra i Isana Egg White

Alterra i Isana to marki własne Rossmanna oferujące duży wybór produktów pielęgnacyjnych w przyjemnych cenach. Ostatnio miałam okazję poznać kilka ich nowości i produkty, które są w stałej ofercie od dłuższego czasu. Z nowości skusiłam się na szampon z węglem i peeling kawowy Alterra oraz peeling Isana Egg White. Na promocji 2+2 kupiłam również 2 żele pod prysznic Alterra, które od dłuższego czasu dostępne są w Rossmannie. Większość z tych produktów już zużyłam, reszta niedługo dobije dna, więc najwyższa pora podzielić się z Wami moją opinią na ich temat. Znajdziecie tu również składy z małym ułatwieniem dla osób, które przytłacza duża ilość obcojęzycznych nazw. Mam nadzieję, że się przyda :)

Przegląd kosmetyków Rituals - Ritual of Ayurveda i Ritual of Karma
Przegląd kosmetyków Rituals - Ritual of Ayurveda i Ritual of Karma
26.2.19

Przegląd kosmetyków Rituals - Ritual of Ayurveda i Ritual of Karma

W zeszłym roku grudzień umilał mi kalendarz adwentowy Rituals, który zawierał produkty o sporej pojemności w porównaniu do innych tego typu kalendarzy adwentowych. Część z tych produktów jest również w sprzedaży właśnie w takich pojemnościach, dlatego postanowiłam, że zrobię wpisy na ich temat. Myślę, że w sumie pojawią się 2-3 zbiorcze recenzje, a dzisiaj zaczniemy od dwóch serii Rituals - Ritual Of Ayurveda i Ritual of Karma.

Kosmetyki Rituals opinie - Ritual of Ayurveda i Ritual of Karma

Nowa pomada Wibo Light Blonde + porównanie z pomadą Wibo Blonde!
Nowa pomada Wibo Light Blonde + porównanie z pomadą Wibo Blonde!
23.2.19

Nowa pomada Wibo Light Blonde + porównanie z pomadą Wibo Blonde!

W Rossmannie pojawiła się nowa wersja pomady do brwi Wibo! To kolejna wersja dla blondynek, a dokładniej dla dziewczyn w jaśniejszych odcieniach blondu. Jak wiecie od dawna używam pomadę Wibo Blonde. Pomimo tego, że bardzo ją lubię, to na co dzień nie pogardziłabym trochę jaśniejszym odcieniem, dlatego zaraz po premierze wybrałam się po pomadę Wibo Light Blonde. Niestety w Rossmannie nie ma testerów, w internecie też brak zdjęć, dlatego spieszę z pomocą i pokazuję, jak prezentuje się jej kolor. Będziecie też mogły zobaczyć na swatchach porównanie wersji Blonde i Light Blonde :)

Pomada Wibo Light Blonde - jeszcze lepsza pomada dla blondynek z Rossmanna

Coco Wow Hello Body - maseczka z różową glinką i ekstraktem z magnolii
Coco Wow Hello Body - maseczka z różową glinką i ekstraktem z magnolii
18.2.19

Coco Wow Hello Body - maseczka z różową glinką i ekstraktem z magnolii

Jakiś czas temu pokazywałam kosmetyki Hello Body, które do mnie dotarły. Wiem, że byłyście ciekawe, jak się spisują, bo mało o nich informacji na blogach. Z tego powodu co jakiś czas będzie pojawiać się zbiorcza recenzja kilku z nich, bo mam ich sporą gromadkę. Zaczynam od Coco Wow Hello Body, czyli matującej maseczki z różową glinką i ekstraktem z magnolii

Hello Body Coco Wow opinie - różowa maseczka z ekstraktem z magnolii

Bielenda ANX Total Repair - serum do rąk odżywcze i anti-age
Bielenda ANX Total Repair - serum do rąk odżywcze i anti-age
16.2.19

Bielenda ANX Total Repair - serum do rąk odżywcze i anti-age

Bielenda wypuszcza tyle nowości, że czasami ciężko za nimi nadążyć ;) Tym razem miałam okazję poznać ich nowe produkty do pielęgnacji dłoni, czyli sera Bielenda ANX do rąk i paznokci. Do wyboru są 2 warianty - serum Bielenda ANX z witaminą C i glikolem oraz serum Bielenda ANX z olejkiem różanym i Q10. Oba towarzyszą mi w codziennej pielęgnacji od ponad miesiąca, więc czas podzielić się z Wami moją opinią na ich temat :)

Bielenda ANX Total Repair - serum do rąk Anti-age Glicol i Vit C opinie

Annabelle Minerals Stay Pure - naturalny olejek wielofunkcyjny do demakijażu i pielęgnacji
Annabelle Minerals Stay Pure - naturalny olejek wielofunkcyjny do demakijażu i pielęgnacji
10.2.19

Annabelle Minerals Stay Pure - naturalny olejek wielofunkcyjny do demakijażu i pielęgnacji

Miałam przygotować ulubieńców stycznia, ale ostatecznie uznałam, że rezygnuję z tej serii. Nie pojawią się również ulubieńcy roku, bo najzwyczajniej brakuje mi czasu. Wychodzę również z założenia, że blogowanie ma sprawiać mi radość, a do stworzenia wpisów o ulubieńcach zmuszam się od kilku dni i naprawdę mi się nie chce. Może co jakiś czas pojawi się zbiorczy post z ulubieńcami, ale na pewno nie będzie to cyklicznie co miesiąc. Zdecydowanie wolę pisać o tym, na co mam akurat ochotę, a takim produktem w tym momencie jest olejek wielofunkcyjny Annabelle Minerals Stay Pure. Olejek ma wiele zastosowań i można używać go na wiele sposobów, więc może przypaść do gustu wielu osobom, szczególnie fanom naturalnej pielęgnacji.

Annabelle Minerals Stay Pure - naturalny olejek wielofunkcyjny do demakijażu i pielęgnacji

Lovely Liquid Camouflage 02 - intensywnie kryjący kamuflaż do twarzy
Lovely Liquid Camouflage 02 - intensywnie kryjący kamuflaż do twarzy
7.2.19

Lovely Liquid Camouflage 02 - intensywnie kryjący kamuflaż do twarzy

Na ostatniej promocji -55% w Rossmannie na kolorówkę kupiłam kilka produktów, których recenzje pojawią się w najbliższym czasie na blogu. Zaczynam od jednego z największych hitów tamtej promocji, czyli korektora Lovely Liquid Camouflage, który określany jest jako intensywnie kryjący kamuflaż do twarzy. Po długich namysłach zdecydowałam się na odcień 02, ale robiłam w Rossmannie swatche wszystkich kolorów, więc znajdziecie tutaj też małe ich porównanie :)

LUMENE MASKA TORFOWA I OCZYSZCZAJĄCY ŻEL DO TWARZY PUHDAS PURITY | 2x TAK!
LUMENE MASKA TORFOWA I OCZYSZCZAJĄCY ŻEL DO TWARZY PUHDAS PURITY | 2x TAK!
29.1.19

LUMENE MASKA TORFOWA I OCZYSZCZAJĄCY ŻEL DO TWARZY PUHDAS PURITY | 2x TAK!

Kosmetyki Lumene sprawdzają się u mnie bardzo dobrze, ale o tym już na pewno wiecie. Uwielbiam podkład Lumene Matte, krem na noc Lumene Valo Light i krem na dzień Glov Reveal, o którym pisałam ostatnio w ulubieńcach. Polubiłam również bardzo peeling Lumene Purity i to na tyle, że po zużyciu aktualnie posiadanych peelingów, na pewno zagości u mnie ponownie. Seria Puhdas Purity przeznaczona jest do cery tłustej i mieszanej, czyli wprost stworzona dla mnie. Z tego powodu chętnie sięgnęłam po kolejne produkty z serii. Wybrałam maskę torfową i oczyszczający żel Lumene Purity. Używam ich już od dłuższego czasu, a żel niedawno dobił dna, więc najwyższy czas podzielić się z Wami moją opinią na ich temat :)

Lumene Puhdas oczyszczający żel do twarzy opinie
Najlepsze peelingi NACOMI - RAINBOW SCRUB & WASH I PEELING DO CIAŁA MROŻONA KAWA
Najlepsze peelingi NACOMI - RAINBOW SCRUB & WASH I PEELING DO CIAŁA MROŻONA KAWA
27.1.19

Najlepsze peelingi NACOMI - RAINBOW SCRUB & WASH I PEELING DO CIAŁA MROŻONA KAWA

Nacomi to polska marka kosmetyków naturalnych, których jedną z zalet jest przystępna cena. Asortyment jest duży i różnorodny i myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie. Miałam okazję poznać całkiem sporo ich kosmetyków. Nie wszystkie były idealne, ale muszę przyznać, że większość to jednak produkty, które się u mnie sprawdziły i do których chętnie wracam lub bez wahania kupiłabym je ponownie. Jedną z najfajniejszych kategorii, jakie możemy znaleźć w asortymencie są peelingi do ciała. Moim hitem do tej pory był peeling kokosowy z wiórkami kokosowymi ♥, polubiłam też bardzo borówkową piankę z peelingiem ♥ W ostatnim czasie odkryłam kolejne, świetne peelingi, o których dzisiaj Wam opowiem. To peeling Nacomi Rainbow Scrub & Wash czyli tęczowa pianka peelingująco-myjąca oraz Refreshing Iced Coffee Body Scrub, czyli peeling do ciała mrożona kawa.
BIELENDA CLOUD MASK - MASECZKI BĄBELKUJĄCE | MERRY BERRY, BANANA CABANA, MOHITO DESPASITO, MANGO BALANGO
BIELENDA CLOUD MASK - MASECZKI BĄBELKUJĄCE | MERRY BERRY, BANANA CABANA, MOHITO DESPASITO, MANGO BALANGO
24.1.19

BIELENDA CLOUD MASK - MASECZKI BĄBELKUJĄCE | MERRY BERRY, BANANA CABANA, MOHITO DESPASITO, MANGO BALANGO

Nie jestem fanką maseczek w saszetkach i rzadko je kupuję. Czasami jednak trafiają się tak ciekawe i obiecujące serie, że przestaje mi przeszkadzać ta niezbyt wygodna forma opakowań. Tak było chociażby z maseczkami z brokatem Selfie Project, które de facto okazały się słabe, a ich opakowania były akurat najmniejszą ich wadą :D Tym razem skusiła mnie nowa, owocowa seria Bielenda, w skład której wchodzą maseczki bąbelkujące Bielenda Cloud Mask. Do wyboru są 4 rodzaje: Merry Berry, Banana Cabana, Mohito Despasito i Mango Balango. Świetne nazwy oraz urocze i wesołe opakowania to na szczęście nie wszystko co mają do zaoferowania! Te maski rzeczywiście działają i sprawiają frajdę przy używaniu. Na początku opowiem Wam o ich cechach wspólnych, później o działaniu każdej z nich :)
Peeling do skóry głowy ORGANIC GARDEN Stara Mydlarnia
Peeling do skóry głowy ORGANIC GARDEN Stara Mydlarnia
30.12.18

Peeling do skóry głowy ORGANIC GARDEN Stara Mydlarnia

Odkąd zaczęłam mieć problemy ze skórą głowy, na stałe w mojej pielęgnacji zagościły peelingi do skóry głowy. W ostatnim czasie miałam od nich przerwę, ponieważ używałam szamponów Catzy, które trzymane kilka minut na głowie, oczyszczały ją w 100%. Niedawno skończyłam ostatnie opakowanie i powróciłam do bardzo fajnego, naturalnego peelingu do skóry głowy Organic Garden, o którym dzisiaj Wam opowiem. Jeżeli nazwa nic Wam nie mówi, to podpowiem, że jest to produkt firmy Stara Mydlarnia :)

Organic Garden peeling do skóry głowy opinie

Organic Garden peeling do skóry głowy

Peeling do skóry głowy Organic Garden (Organic Hair) opiera swoje działanie oczyszczające na rozdrobnionych łupinach orzecha włoskiego. Inne składniki aktywne to olej arganowy, ekstrakt z łopianu, goryczki, jałowca, tymianku i skórki cytrynowej oraz mentol. Znajdziemy tutaj również składniki kondycjonujące. Peeling ma pobudzić mikrokrążenie, dotlenić i wzmocnić cebulki włosów oraz oczyścić skórę głowy. Przeznaczony jest do włosów słabych, kruchych, łamliwych i skłonnych do wypadania.

Cena: 25zł
Pojemność: 200ml
Dostępność: Natura, sklepy internetowe

Należy go zużyć w ciągu 3 miesięcy od otwarcia

SKŁAD: Aqua, Glycerin, Juglans Regia (Walnut) Shell Powder (Łupiny Orzechów), Cetearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Dipalmitoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Behenamidopropyl Dimethylamine, Hydroxyethylcellulose, Phenoxyethanol, Argania Spinosa Kernel Oil (Olej Arganowy), Propylene Glycol, Arctium Majus Root Extract, Juniperus Communis Fruit Extract, Gentiana Lutea Root Extract, Thymus Vulgaris Flower/Leaf Extract, Citrus Limon Peel Extract (Kompleks Ziołowy), Parfum, C13-15 Alkane (Hemisqualane), Menthol (Mentol), Menthyl Lactate, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Lactic Acid, Sodium Acetate, Isopropyl Alcohol, Cellulose, Ethylhexylglycerin, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Coumarin, Butylphenyl Methylpropional, Hydroxymethylpentyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde.

Organic Garden peeling do skóry głowy skład, opinie

Peeling do skóry głowy Organic Garden zamknięty jest w ładnym i wygodnym w użyciu słoiczku. Mi trafiło się jednak trochę felerne opakowanie, bo nie da się go równo zakręcić. W niczym to w sumie nie przeszkadza, jedynie wkurza wizualnie ;)

Peeling ma przyjemny zapach, mentolowy z lekko słodką nutą. Konsystencja nie za gęsta, nie za rzadka, taka w sam raz. Bardzo dobrze wydobywa się go z opakowanie i nic przy tym nie wypada.
Drobinek w peelingu jest bardzo dużo, jednak są one niewielkie. To przyczynia się do tego, że podczas jednego użycia muszę wziąć większą porcję peelingu niż standardowo. Przy takiej ilości jestem w stanie wykonać konkretny i skuteczny masaż i dokładnie oczyścić skórę głowy. Jeżeli chodzi o wygodę używania, to jest standardowo jak przy innych peelingach mechanicznych. Jak się człowiek przyzwyczai, to jest już z górki ;) Przy spłukiwaniu peeling delikatnie się pieni i od razu można poczuć, że włosy są bardzo miękkie i gładkie. Czuć również przyjemne chłodzenie i odświeżenie, które zapewnia mentol. Włosy po wysuszeniu są delikatnie odbite od nasady i pozostają dłużej świeże.

Organic Garden peeling do skóry głowy opinie, cena, konsystencja

Bardzo polubiłam peeling do skóry głowy Organic Garden, jednak do pełni ideału brakuje mi tutaj większych drobinek. Słyszałam, że takie znajdują się w drugiej wersji peelingu, oczyszczającej, dlatego to ją planuję kupić jako następną. Mam nadzieję, że spisze się jeszcze lepiej niż ta :)

Używacie peelingów do skóry głowy? Znacie produkty Stara Mydlarnia? :)

INNE PEELINGI DO SKÓRY GŁOWY, O KTÓRYCH PISAŁAM:
NATURALNY ŁAGODZĄCY PEELING DO SKÓRY GŁOWY VIANEK
ROKITNIKOWY PEELING DO SKÓRY GŁOWY NATURA SIBERICA
BIOVAX DETOKSYKUJĄCY PEELING DO SKÓRY GŁOWY
PEELING DO SKÓRY GŁOWY PHARMACERIS H
PEELING DO SKÓRY GŁOWY MARION

Pozdrawiam :)
Blog kosmetyczny, blog urodowy, lifestyle. Recenzje i opinie.

ZAPRASZAM NA:
INSTAGRAM | FACEBOOK
KALENDARZ ADWENTOWY Z KOSMETYKAMI RITUALS | Zawartość i podsumowanie
KALENDARZ ADWENTOWY Z KOSMETYKAMI RITUALS | Zawartość i podsumowanie
27.12.18

KALENDARZ ADWENTOWY Z KOSMETYKAMI RITUALS | Zawartość i podsumowanie

W tym roku nie poczułam jakoś szczególnie magii świąt. Przez większość grudnia nie czułam się najlepiej, nie miałam nawet ochoty ubierać choinki, a prezenty kupiłam pod koniec listopada, więc sklepy omijałam z daleka. Tylko jedna rzecz przypominała mi o tym, że już niedługo święta, czas spokoju i odpoczynku. Był nią kalendarz adwentowy Rituals, który udało mi się upolować w black weekend z rabatem -25% w sklepie internetowym Sephora. Kupiłam go dosłownie fartem, kiedy bez nadziei odświeżałam stronę Sephory. Możecie sobie wyobrazić moje zdziwienie, gdy wieczorem pojawiła się nagle jedna sztuka. Kliknęłam ją ekspresowo i tak oto Sephora uratowała mój grudzień :D Święta już za nami, czas więc na podsumowanie czy warto kupić kalendarz adwentowy Rituals i pokazanie jego zawartości :)

KALENDARZ ADWENTOWY Z KOSMETYKAMI RITUALS opinie, cena, zawartość i podsumowanie

KALENDARZ ADWENTOWY Z KOSMETYKAMI RITUALS

Kalendarz adwentowy Rituals 2018 dotarł do mnie pięknie zapakowany w czerwony kartonik z zieloną kokardą. Pierwszym zaskoczeniem był fakt, że tak zapakowany kalendarz roztaczał wokół siebie piękną woń! Już po tym wiedziałam, że będzie miło i aromatycznie. Kalendarz po złożeniu ma kształt choinki, w której zadbano o wszystkie detale. Trzeba go samemu złożyć - boczne "gałęzie" i górę trzeba odpowiednio zamontować. Wygląda to naprawę super, jednak boczne elementy lubią wypadać przy większym ruchu, dlatego przez większość czasu stał w jednym miejscu, abym nie musiała ich ciągle poprawiać lub wkładać ;)

Poza bocznymi elementami wykonanie kalendarza jest naprawdę wysokiej jakości, okienka dobrze się otwierają, są wykonane z grubego kartonu i nie da się ich przypadkowo wyrwać. Środek z kosmetykami również jest świetnie wykonany, wszystko trzymało się na miejscu przez cały czas. Niektóre kosmetyki trzymały się tak dobrze, że musiałam sobie pomagać nożem, aby je stamtąd wyciągnąć ;) Uważam jednak, że lepiej w tę stronę niż jakby miały wypadać z okienek i walać się po kalendarzu :) W każdym okienku znajduje się opis kosmetyków. Opis wszystkich produktów można też znaleźć z tyłu opakowania.

Kalendarz adwentowy Rituals jest duży, pięknie wykonany, świetnej jakości, dlatego idealnie nadaje się na prezent. Otwarte okienka można spokojnie domknąć, dlatego wygląda ładnie od początku do samego końca.

Cena: 269zł
Dostępność: Sephora

KALENDARZ ADWENTOWY RITUALS opinie, cena, zawartość

KALENDARZ ADWENTOWY RITUALS - ZAWARTOŚĆ

Zawartość kalendarza adwentowego Rituals to bardzo pozytywne zaskoczenie, bo mamy tutaj dużo produktów o sporej pojemności. Nie są to typowe miniaturki lecz kosmetyki, które można dobrze poznać po wielokrotnym użyciu. To sprawia, że wysoka cena staje się łatwiejsza do przełknięcia, a patrząc na wykonanie kalendarza i zawartość można nawet stwierdzić, że jest całkiem przystępna, szczególnie na promocji.

W kalendarzu znalazłam 19 kosmetyków, 4 świeczki i pilniczek, w tym aż 10 kosmetyków ma pojemność w granicach 50-110ml. Znalazły się tu pianki pod prysznic, balsamy, kremy i mydła do rąk, maseczka, chusteczki do demakijażu, peeling, pianka do mycia twarzy, olejek do ciała i włosów, ampułki do twarzy i mgiełka zapachowa. To tak w skrócie, a poniżej znajdziecie listę produktów wraz z pojemnością.

Zawartość kalendarza adwentowego Rituals:
  • Ritual of Ayurveda - mydło do rąk 110ml
  • Ritual of Ayurveda - olejek do ciała i włosów 30ml
  • Ritual of Sakura - krem do ciała 70ml
  • Ritual of Namaste - ampułka Glow 2ml
  • Ritual of Karma - pianka pod prysznic 50ml

KALENDARZ ADWENTOWY Z KOSMETYKAMI RITUALS opinie, cena, zawartość

  • Ritual of Dao - krem do rąk na noc 70ml
  • Ritual of Sakura - szampon 70ml
  • Samurai Cool Down - żel + szampon 70ml
  • Ritual of Happy Buddha - mydło w kostce
  • Pilniczek

KALENDARZ ADWENTOWY Z KOSMETYKAMI RITUALS cena, opinie, zawartość

  • Ritual of Sakura - peeling ryżowy 70ml
  • Ritual of Ayurveda - żel pod prysznic Balancing 30ml
  • Ritual of Namaste Purify - pianka do twarzy 30ml
  • Miracle Wipes - chusteczki do demakijażu 10 sztuk
  • The Wonder Mask - maseczka 10g

KALENDARZ ADWENTOWY RITUALS opinie, cena, zawartość, kosmetyki

  • Ritual of Ayurveda - krem do rąk 70ml
  • Ritual of Happy Buddha - krem do ciała 70ml
  • Ritual of Namaste - ampułka Hydrate 2ml
  • Ritual of Karma - mgiełka 20ml
  • Ritual of Yalda - pianka pod prysznic 50ml

KALENDARZ ADWENTOWY RITUALS cena, opinie, zawartość

Jak widać w liście pominęłam świeczki, a to dlatego że wszystkie 4 są takie same - Advent Edition watermelon & pomegranate (arbuz i granat). Nie warto jednak sugerować się nazwą, bo zapach nie jest zbytnio owocowy. Świeczki byłyby bardzo ciekawą częścią kalendarza, gdyby pachniały podczas palenia. Niestety bardziej można się nimi nacieszyć na sucho - wtedy zapach jest naprawdę ładny i intensywny.

KALENDARZ ADWENTOWY RITUALS - CZY WARTO?

Czas odpowiedzieć na najważniejsze pytanie. Czy warto kupić kalendarz adwentowy Rituals? Jak dla mnie tak i to bardzo. Cena na pierwszy rzut oka wydaje się duża i przesadzona, jednak patrząc na wykonanie kalendarza i jego zawartość myślę, że jest tyle wart. Mamy tutaj dużo kosmetyków i duże pojemności, a jak wiadomo kosmetyki Rituals nie należą do najtańszych. Otwieranie okienek było prawdziwą przyjemnością, a jedynym słabszym dniem był ten z pilniczkiem. Nie jestem również fanką mydeł w kostce, więc pewnie za szybko go nie użyję. Reszta to produkty, który będę używać z przyjemnością.

Komu polecam kalendarz adwentowy z kosmetykami Rituals?

Każdemu, kto chce poznać markę Rituals i nie wie od czego zacząć. Myślę, że ciężko też znaleźć lepszą okazję do poznania tylu serii Ritual of. Kalendarz daje również możliwość poznania zapachów poszczególnych serii, a nie oszukujmy się, w Rituals to właśnie zapachy odgrywają główną rolę ;) Ja właśnie z tych powodów zdecydowałam się na jego zakup i nie żałuję :)


Co sądzicie o tegorocznym kalendarzu adwentowym Rituals? Byłybyście zadowolone z jego zawartości? Jestem również ciekawa, czy miałyście w tym roku jakiś kalendarz adwentowy i czy byłyście z niego zadowolone. Szukam inspiracji na przyszły rok :)

ZOBACZ RÓWNIEŻ:

Pozdrawiam :)
Blog kosmetyczny, blog urodowy, lifestyle. Recenzje i opinie.

ZAPRASZAM NA:
INSTAGRAM | FACEBOOK
ALOE HYDRA BOMB GARNIER FRUCTIS - odżywka, szampon i krem bez spłukiwania
ALOE HYDRA BOMB GARNIER FRUCTIS - odżywka, szampon i krem bez spłukiwania
13.12.18

ALOE HYDRA BOMB GARNIER FRUCTIS - odżywka, szampon i krem bez spłukiwania

Garnier Fructis to moja ulubiona, drogeryjna marka do włosów. Jakiś czas temu seria powiększyła się o kolejne produkty, które mają zadbać o nawilżanie i lekkość włosów. Są nimi krem bez spłukiwania, szampon i odżywka Aloe Hydra Bomb Garnier Fructis. Mało ich w blogosferze, dlatego dzisiaj przedstawię Wam każdy z nich i podzielę się z Wami moją opinią na ich temat.

ALOE HYDRA BOMB GARNIER FRUCTIS - odżywka, szampon i krem bez spłukiwania Aloe Air-dry Cream opinie

ALOE HYDRA BOMB GARNIER FRUCTIS

Nowa seria do włosów Garnier Fructis Aloe Hydra Bomb została stworzona z myślą o włosach suchych i odwodnionych. Swoje działanie opiera na intensywnie nawilżającym żelu aloesowym i glicerynie pochodzenia naturalnego. Efekty po zastosowaniu to lekkie i nawilżone włosy, które są dwa razy lepiej nawilżone niż po użyciu samego żelu aloesowego. Formuły pozbawione są silikonów, aby nie obciążać włosów. Wszystkie trzy produkty (szampon, odżywka, krem bez spłukiwania) dostępne są w Rossmannie.

ALOE HYDRA BOMB szampon GARNIER FRUCTIS opinie

SZAMPON ALOE HYDRA BOMB GARNIER FRUCTIS

Szampon Aloe Hydra Bomb to typowo żelowy szampon o lekkiej i przyjemnej konsystencji i pięknym zapachu. Szampon świetnie się pieni, dzięki czemu jest bardzo wydajny. Wydajności sprzyja również ogromne opakowanie - aż 400ml!

Cena: 13,59zł
Pojemność: 400ml

ALOE HYDRA BOMB szampon GARNIER FRUCTIS opinie, skład

Szampon Aloe Hydra Bomb Garnier Fructis to produkt, którego używa się naprawdę przyjemnie. Dobrze myje włosy, nie plącze ich, delikatnie je wygładza ułatwiając rozczesywanie i radzi sobie nawet ze zmyciem olei. Po wysuszeniu włosy wyglądają świetnie, są gładkie, nawilżone i odbite od nasady. Niestety ten efekt utrzymuje się tylko przez jeden dzień, bo włosy zaczynają się przetłuszczać znacznie szybciej niż po innych szamponach. U mnie po 1,5 dnia wyglądają już źle, a zazwyczaj pozostają świeże 2 dni.

Zdecydowanie nie jest to szampon dla osób, które mają problemy z przetłuszczaniem się włosów. Może się za to sprawdzić u osób, które myją je codziennie i większość szamponów wysusza im włosy i skórę głowy.

ALOE HYDRA BOMB odżywka GARNIER FRUCTIS opinie

ODŻYWKA ALOE HYDRA BOMB GARNIER FRUCTIS

Odżywka Aloe Hydra Bomb to produkt o przyjemnej, kremowej konsystencji, która świetnie rozprowadza się na włosach i szybko z nich spłukuje. Zapach ma równie przyjemny jak w przypadku szamponu. Smuci jedynie mała pojemność w porównaniu do reszty produktów z tej serii.

Cena: 11zł
Pojemność: 200ml

ALOE HYDRA BOMB odżywka GARNIER FRUCTIS opinie, skład
GARNIER FRUCTIS ALOE HYDRA BOMB odżywka opinie skład

Odżywka Aloe Hydra Bomb Garnier Fructis to produkt, którego używa się z czystą przyjemnością. To również jedna z tych odżywek, które działają ekspresowo. Wystarczy wmasować ją przez chwilę we włosy, spłukać i gotowe. Oczywiście można potrzymać ją dłużej, aby uzyskać lepsze efekty. Ja zazwyczaj właśnie tak jej używałam. Zabrałam ją również do Tajlandii, gdzie bardzo dobrze dbała o moje włosy pozostawiana na nich tylko na minutę.

Włosy po użyciu odżywki są przyjemnie wygładzone, delikatnie nawilżone i łatwo się rozczesują. Przy moich bardzo suchych, farbowanych na blond włosach nie zauważyłam ekstremalnego nawilżenia, ale takie przyzwoite. Za to w połączeniu z kremem bez spłukiwania jest idealnie!

Krem bez spłukiwania Aloe Air Dry Cream Fructis Garnier opinie

KREM BEZ SPŁUKIWANIA ALOE AIR DRY CREAM GARNIER FRUCTIS

Na koniec wisienka na torcie, czyli wspomniany krem bez spłukiwania Aloe Air Dry Cream Garnier Fructis. Produkt, który urzeka swoją lekką, wodnistą konsystencją i świetnym działaniem. To właśnie on spodobał mi się najbardziej z całej serii. Jak działa? Nawilża, wygładza, nabłyszcza i błyskawicznie dyscyplinuje włosy! Przy moich bardzo suchych końcach używam go w większej ilości i nie muszę obawiać się obciążenia lub ich sklejenia. W sumie nie widać, że go użyłam. Zauważalna jest za to duża zmiana w ich wyglądzie.

Szczególnie dobrze radzi sobie stosowany na suche włosy w bad hair day - szybko je wygładza i sprawia, że po chwili od nałożenia mogę zapomnieć o puchu i suchych końcówkach. Można go również używać na mokre włosy jako typową odżywkę bez spłukiwania.

Nie należy do najtańszych, ale opakowanie starczy na wiele miesięcy używania.

Cena: 25zł
Pojemność: 400ml

Aloe Air Dry Cream Garnier Fructis krem bez spłukiwania skład
Aloe Air Dry Cream Fructis krem bez spłukiwania Garnier opinie, test

Seria Aloe Hydra Bomb Garnier Fructis to bardzo przyjemne produkty do pielęgnacji włosów suchych. Do gustu przypadła mi odżywka i krem bez spłukiwania. Szampon natomiast byłby prawdziwym hitem, gdyby włosy pozostawały po nim dłużej świeże. Jak widać nie można mieć wszystkiego.

Znacie serię Aloe Hydra Bomb Garnier Fructis? Co sądzicie o tych produktach?

DOBRE MASKI GARNIER FRUCTIS:
ALOE HAIR FOOD GARNIER FRUCTIS
GARNIER PAPAYA HAIR FOOD
MASKA DO WŁOSÓW GARNIER FRUCTIS OLEO REPAIR 3
NOWA WERSJA MASKI DO WŁOSÓW GARNIER DENSIFY

Pozdrawiam :)
Blog kosmetyczny, blog urodowy, lifestyle. Recenzje i opinie.

ZAPRASZAM NA:
INSTAGRAM | FACEBOOK
Eveline Botanic Expert - krem do rąk głęboko nawilżający
Eveline Botanic Expert - krem do rąk głęboko nawilżający
2.12.18

Eveline Botanic Expert - krem do rąk głęboko nawilżający

Nie wiem jak w Waszych Biedronkach, ale w tych koło mnie od dawna panuje bałagan, przez co ciężko tam cokolwiek znaleźć. Teraz od czasu do czasu robią porządki, a moim oczom ukazują się produkty, których wcześniej nie widziałam w ofercie. Tak było z serią Eveline Botanic Expert, której stand wyłonił się po jednym z ogarnięć sklepu. W oko od razu wpadły mi kremy do rąk (są dwa rodzaje), bo akurat jakiegoś potrzebowałam. Spojrzałam na składy i metodą losową wybrałam głęboko nawilżający krem do rąk Eveline Botanic Expert. Skończyłam już całe opakowanie i dzisiaj podzielę się z Wami moją opinią na jego temat.

Eveline Botanic Expert krem do rąk głęboko nawilżający - opinie, blog

EVELINE BOTANIC EXPERT - KREM DO RĄK GŁĘBOKO NAWILŻAJĄCY

Głęboko nawilżający krem do rąk Eveline Botanic Expert to produkt do codziennej pielęgnacji dłoni oraz miejsc silnie narażonych na przesuszenie (kolana, łokcie, stopy). Przywraca skórze miękkość i zapewnia uczucie komfortu suchej i wrażliwej skórze. Nawilża, odżywia i wygładza naskórek. Składniki aktywne kremu to m.in. masło shea, ekstrakt z nasion lnu, olej awokado, olej arganowy, olej sojowy, olej z kiełków pszenicy, betaina, alantoina, panthenol, witamina E, ekstrakt z rozmarynu.

Cena: 13zł
Pojemność: 200ml

Eveline Botanic Expert krem do rąk głęboko nawilżający - skład, opinie, blog

Krem do rąk Eveline Botanic Expert ma bardzo ładne i wygodne opakowanie z pompką, dzięki czemu fajnie sprawdza się jako typowy krem domowy i w pracy. Konsystencja jest treściwa, jednak po rozsmarowaniu robi się wodnista. Krem szybko się wchłania i nie pozostawia nieprzyjemnej warstwy na skórze, dzięki czemu od razu po użyciu można wrócić do pracy. Często nazwy kosmetyków bywają mylące, jednak w tym przypadku producent nie kłamał. Jest to typowy krem nawilżający i nie oczekiwałabym po nim jakiegoś wybitnego odżywienia skóry. Ma nawilżać i właśnie to robi. Po użyciu skóra jest dobrze nawilżona i ukojona, czemu towarzyszy przyjemne uczucie komfortu. Używałam go także do stóp, gdzie również świetnie się sprawdził! W sumie producent poleca używać go również na stopy i łokcie, ale doczytałam to dopiero teraz podczas pisania tej recenzji :D Do plusów zaliczam również bardzo ładny zapach i przyjemny skład. Minusy? Chyba nie jestem w stanie znaleźć żadnego. Należy jednak pamiętać, że krem Eveline Botanic Expert głównie nawilża przez co poprawia stan i komfort skóry. Nie oczekujcie po nim też nie wiadomo czego ;)

Eveline Botanic Expert krem do rąk głęboko nawilżający - blog, opinie, recenzja

Bardzo polubiłam nawilżający krem do rąk Eveline Botanic Expert. Jest wygodny w użyciu, świetnie rozprowadza się na skórze, szybko wchłania i rzeczywiście nawilża. Podoba mi się również, że sprawdził się nie tylko w pielęgnacji dłoni, ale również pomógł mi zadbać o stopy. Jeżeli dorwę go jeszcze w Biedrze, to chętnie sięgnę po kolejne opakowanie. Mam też chęć na wersję regenerującą.

Używałyście kremów do rąk Eveline Botanic Expert? Znacie tę serię Eveline? :)

Pozdrawiam :)
Blog kosmetyczny, blog urodowy, lifestyle. Recenzje i opinie.

ZAPRASZAM NA:
INSTAGRAM | FACEBOOK